PEVISA-ohjelma 

Pentujen vanhemmista tulee astutushetkellä olla voimassaoleva polvitarkastuslausunto ja voimassaoleva silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto ei astutushetkellä saa olla 24 kk vanhempi. Linssiluksaatiota (PLL), PRA:ta tai kortikaalista kataraktaa sairastavan koiran jälkeläisiä ei rekisteröidä.
Nykyisen PEVISA-ohjelman voimassaoloa jatketaan 31.12.2021 saakka.

Pakolliset silmätarkastukset
Pentueen rekisteröinnin ehtona on, että molemmista vanhemmista on voimassa oleva virallinen silmätutkimustulos, joka ei saa olla astutushetkellä 24 kk vanhempi. Koiran, jolla on todettu PLL (linssiluksaatio), kortikaalinen katarakta tai PRA jälkeläisiä ei rekisteröidä. Lopullista lausuntoa koiralle ei anneta. Tutkimustuloksen on oltava voimassa jo astutushetkellä. Alle vuoden iässä tehty silmätarkastus on voimassa vain 12 kk. Yli vuoden iässä tehty tarkastus on voimassa rodun PEVISA-ehtojen mukaisesti.

Polvitarkastukset eivät ole enää pakolliset, mutta suositeltavat
Polvet voidaan tutkia polvilumpion sijoiltaanmenon osalta, mutta eivät enää kuulu pakollisiin astutushetkellä voimassaoleviin tutkimuksiin.
Virallisen polvitarkastuksen alaikäraja on 12 kk. Alle kolmen vuoden iässä annettu polvitarkastuslausunto on voimassa kaksi vuotta. Jos koira on tutkimushetkellä täyttänyt kolme vuotta, ei tutkimusta tarvitse uusia. Rotujärjestö vetoaa rodun harrastajiin, että he tutkituttaisivat koiriensa silmät ja polvet, vaikka eivät aiokaan käyttää koiraa jalostuksessa. Näin saamme kokonaisvaltaisemman käsityksen rodun terveystilanteesta.